ΤΟ ΣΔΟΕ… ξεσκονίζει το Ινστιτούτο “Ίων Δραγούμης” του ΛΑΟΣ

Στο “μικροσκόπιο” του ΣΔΟΕ φαίνεται πως έχει μπει το Ινστιτούτο “Ίων Δραγούμης” του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, όπως προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη σε σχετικό ερώτημα της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

“Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας διενεργεί σχετική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη”, αναφέρει στη γραπτή απάντησή του ο κ. Μαυραγάνης, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως αν η έρευνα αυτή επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο ίδρυμα ή επεκτείνεται και σε άλλα κομματικά ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα “Κωνσταντίνος Καραμανλής” και το Ίδρυμα “Ανδρέας Παπανδρέου”.

Στην ερώτησή της, η κ. Χρυσοβελώνη επικαλείτο δηλώσεις του παραιτηθέντος προέδρου του Ινστιτούτου “Ίων Δραγούμης”, Δημήτρη Σαρατσιώτη, ο οποίος υποστήριζε πως δεν αποδόθηκαν στο Ινστιτούτο τα χρήματα τα οποία εισέπραξε για το 2012 το κόμμα.

Για το σκέλος του ερωτήματος της κ. Χρυσοβελώνη που αφορούσε το αν έχει ελεγχθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το πώς αξιοποιήθηκε το δημόσια χρήμα που έλαβε το ΛΑΟΣ την τελευταία δεκαετία, ο υπουργός κ. Μιχελάκης γνωστοποιεί ότι ο έλεγχος αυτός δεν είναι στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ενώ δίνει στοιχεία για τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων των κομμάτων, ανακοινώνοντας ότι το 2012 δόθηκαν συνολικά 23,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1.868.244,78 ευρώ στον ΛΑΟΣ.

Η απάντηση του κόμματος

Αναφορικά με το ίδρυμα “Ίων Δραγούμης”, από το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το Ίδρυμα “ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ” ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο, όπως, κατά περιόδους, τα Ιδρύματα των Κ. Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη, Κ. Μητσοτάκη. Δημιουργήθηκε από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, όχι με στόχο την εξασφάλιση πόρων, αλλά την προαγωγή εθνικών θεμάτων και χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από τον ΛΑ.Ο.Σ. Υπενθυμίζουμε ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, είναι το μόνο κόμμα που δεν έλαβε ποτέ δάνειο από τράπεζες, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ) ενώ ακόμα και κάποια νεόκοπα, ζήτησαν δάνειο πριν καν ξεκινήσει η κρατική χρηματοδότηση. Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το μόνο κόμμα που έχει επιστρέψει στο Δημόσιο 1.000.000 ευρώ για το Ταμείο Φτώχιας”.