Παρέμβαση ΔΗΜΑΡ για το “Ερρίκος Ντυνάν”

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να εξευρεθεί λύση στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν” ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι απειλείται άμεσα η βιωσιμότητα του νοσοκομείου καθώς χρωστά 90 εκ. σε τράπεζες, 120 εκ. σε προμηθευτές και 5 εκ. στους εργαζόμενους καθώς και 16 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ για ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές, την ώρα που και ο ασφαλιστικός φορέας οφείλει στο Ερρίκος Ντυνάν 17 εκ. από νοσήλια.

Ο κ. Βουδούρης καταγγέλλει επίσης την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου, το οποίο λειτουργεί ως κοινωφελές ίδρυμα και σημειώνει ότι τον περασμένο Μάρτιο, και μάλιστα λίγες μέρες πριν τη διάλυση της Βουλής, νομοθετήθηκε η δυνατότητα πώλησης, μίσθωσης και εν γένει ιδιωτικής εμπορικής εκμετάλλευσης του νοσηλευτικού Ιδρύματος σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και χωρίς γνωμοδότηση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ερωτά λοιπόν τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο “αν θα δεχθεί την ιδιωτικοποίηση ενός ιδρύματος που δημιουργήθηκε με χρήματα δωρητών” και “με ποιο τρόπο σκέφτεται να αντιμετωπίσει το άμεσο πρόβλημα βιωσιμότητας του νοσοκομείου”.