“Ο κόσμος ας λέει ό,τι θέλει, εμείς δε δικάζουμε με το συναίσθημα”

Για το επεισόδιο που είχε το μεσημέρι στο δικαστήριο, το οποίο οδήγησε στην αποπομπή του από την αίθουσα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου Γ. Παγορόπουλος, εμμένοντας στην άποψή του ότι η δίκη του πρώην υπουργού έχει πλέον συγκεκριμένο χαρακτήρα, που οδηγεί σε καταδικαστική απόφαση για τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παγορόπουλος αποπέμφθηκε από την αίθουσα του δικαστηρίου όταν υποστήριξε πως η δίκη Τσοχατζόπουλου έχει ουσιαστικά ήδη ειλημμένη απόφαση.

Ο κ. Παγορόπουλος τόνισε ότι τα νομικά είναι “στεγνά” και ο νομικός πολιτισμός της χώρας δεν επιτρέπει να γίνεται λόγος για “εδραιωμένες απόψεις” στην κοινωνία, ενώ σχολίασε ότι “ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει, εμείς δε δικάζουμε με το συναίσθημα”, απαιτώντας να τηρηθούν οι δικονομικοί κανόνες που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν τηρούνται στο δικαστήριο.

Υποστήριξε ακόμα πως οι μίζες για τις οποίες κατηγορείται ο πρώην υπουργός δε θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να έχουν δοθεί, καθώς η σχετική διαδικασία είναι “ασφυκτική” και “δεν παρεισφρέει ουδείς”.

Όσο για το τι θα κάνει ο ίδιος μετά την προσωρινή αποπομπή του από το δικαστήριο και το αν θα συνεχίσει να παρίσταται στη δίκη, ο κ. Παγορόπουλος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, δηλώνοντας ότι σήμερα θα σκεφτεί και θα αποφασίσει τι θα κάνει, δεδομένου ότι η απολογία του κ. Τσοχατζόπουλου κατά πάσα πιθανότητα ολοκληρώνεται αύριο, ενώ θα πρέπει να ετοιμαστεί ο ίδιος για την αγόρευσή του, η οποία, όπως προανήγγειλε, θα είναι “επί μακρόν και πολυσχιδής”.