Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε μόνιμη κινητικότητα στο Δημόσιο

Να γίνει μόνιμη η κινητικότητα στο Δημόσιο επιθυμεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Το ελληνικό κράτος χρειάζεται ένα μόνιμο καθεστώς κινητικότητας, εθελοντικής κατά προτίμηση" ξεκαθάρισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επίσκεψη της τρόικας, είπε: "Εύχομαι να είναι μία τυπική επίσκεψη ρουτίνας που θα διαπιστώσει ότι η χώρα μας έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της" και πρόσθεσε ότι 12.500 υπάλληλοι θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

"Δεν θεωρώ ότι η κινητικότητα είναι ένα εργαλείο που πρέπει να μας ενοχλεί επειδή μας επιβλήθηκε. Το Δημόσιο πρέπει να χρησιμοποιεί το προσωπικό της με τον καλύτερο τρόπο. Κάποιος καθόταν σε μια καρέκλα και έπαιρνε σύνταξη από μια καρέκλα. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί", είπε.

Και ξεκαθάρισε: "Με ενδιαφέρει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει. Έχουμε εντοπίσει πλεονάζον προσωπικό και έχουμε και ελλείμματα. Όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε άλλες υπηρεσίες" και ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ανακοινώσει ότι χρειάζεται σωφρονιστικούς υπαλλήλους.