Στο Μέγαρο Μαξίμου εκπρόσωποι της Nestle και της IBM

Η δημιουργία θέσεων εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους υπευθύνους της IBM και της Nestle Ελλάδας, στο πλαίσιο της προσέλκυσης νέων επενδύσεων και υποβοήθησης της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.

Με τη Βιρτζίνια Ρομέτι (Virginia Μ. Rometty), πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της ΙΒΜ, και το διευθύνοντα σύμβουλο της IBM Ελλάδας, Σπύρο Πουλίδα, ο πρωθυπουργός συζήτησε την πρόθεση της κυβέρνησης να αναδείξει σταδιακά τη χώρα σε Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, αναπτύσσοντας τις κατάλληλες δεξιότητες, προσελκύοντας επενδύσεις και αξιοποιώντας το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εταιρεία εμφανίζεται έτοιμη για συνεργασία με ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας εκπαίδευση και προγράμματα για την ενίσχυσή τους. Ένα ακόμη πρότζεκτ της εταιρίας είναι η δημιουργία κέντρου bussiness analytics για επενδύσεις στην Ευρώπη. Η επέκταση της δραστηριότητας της εταιρίας θα δημιουργήσει περί τις 120 νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, “κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Ρομέτι και ο κ. Σαμαράς συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους η Τεχνολογία της Πληροφορικής μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις, εστιάζοντας στην ανάπτυξη Ευφυών Τεχνολογιών και Ψηφιακών Υποδομών ως κινητήριες δυνάμεις για το μετασχηματισμό του ∆ημόσιου Τομέα και την ανάπτυξη της οικονομίας”.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο Σπύρος Πουλίδας επεσήμανε: “H Πληροφορική μπορεί να αποτελέσει μοχλό προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα. Αντλώντας από τις εγχώριες, υψηλών προδιαγραφών, δεξιότητες της αναδυόμενης νέας γενιάς, η Πληροφορική διαθέτει την απαραίτητη δυναμική ώστε να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της χώρας και ταυτόχρονα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Yποστηρίζουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης να αναδείξει σταδιακά την Ελλάδα σε Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή και προσβλέπουμε στο να συνεισφέρουμε προς αυτήν την κατεύθυνση αξιοποιώντας την εμπειρία και γνώση της ΙΒΜ στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων για τη δημιουργία ενός Εξυπνότερου Πλανήτη”.

Πρόσθεσε ότι “η ΙΒΜ Ελλάδος θα παρέχει στα πανεπιστήμια της χώρας πρόσβαση χωρίς χρέωση στα Προϊόντα Λογισμικού της εταιρείας για διδακτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Θα διευκολύνει τη συνεργασία των Ελληνικών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Φορέων με τα Ερευνητικά Κέντρα της ΙΒΜ διεθνώς και θα συνεργαστεί με Ελληνικά Πανεπιστήμια που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα σε στρατηγικούς τομείς της Πληροφορικής, όπως είναι ο τομέας των Big Data και Business Analytics. Επιπλέον, η ΙΒΜ Ελλάδος θα υλοποιήσει προγράμματα απασχόλησης αποφοίτων για νέους πτυχιούχους επιστήμονες με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, στις Επιχειρηματικές της Μονάδες Λογισμικού και Υπηρεσιών με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε στρατηγικούς τομείς ενδιαφέροντος της εταιρείας”.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γενικό διευθυντή της Nestle, Laurent Freixe, συζητήθηκε το πρόγραμμα της εταιρείας για την επέκταση της επένδυσής της που αφορά την συνεργασία με Έλληνες προμηθευτές για τα τέσσερα εργοστάσια που έχει στην χώρα μας. Η Nestle έχει επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη 10.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. Στη χώρα μας αντιστοιχεί η δημιουργία 600 θέσεων απασχόλησης και πρόκειται για προσωπικό που θα εκπαιδεύει και θα απασχολεί για τουλάχιστον τρία χρόνια η εταιρία.