Καταργούνται οι διπλές συντάξεις των βουλευτών

Καταργούνται οι διπλές συντάξεις των βουλευτών καθώς και των προέδρων κοινοτήτων, των δημάρχων και των νομαρχών.

Συγκεκριμένα, καταργείται η διάταξη του νόμου 3863/2010 που τους παρείχε την δυνατότητα είτε να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας, στους οποίους ήταν ασφαλισμένοι πριν από την εκλογή τους, είτε να αναγνωρίσουν τον χρόνο της θητείας τους στους συγκεκριμένους κλάδους οποτεδήποτε.

Η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε από τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών Γ. Βρούτση και Γ. Στουρνάρα στο νομοσχέδιο για τα εθνικά κληροδοτήματα.

Πλέον συνεχίζουν υποχρεωτικά την ασφάλισή τους στους φορείς που ασφαλίζονταν πριν την εκλογή τους.

Γ. Βρούτσης: Όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να δίνουν πρώτοι το καλό παράδειγμα

"Η σημερινή κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευση της για κοινωνική δι­καιοσύνη παντού", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας που καταργεί τη δυνατότητα σε βουλευτές, υπουργούς, και αιρετούς να αναγνωρίζουν και να εξαγοράζουν τους χρόνους που αντιστοιχούν στη θητεία τους είτε για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος είτε για προσαύξηση του ποσού της σύνταξης τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση "καταργεί μία διάταξη προγενέστερου της παρούσας κυβέρνησης νομοθετήματος, η οποία ήταν ευνοϊκή για τους βουλευτές και τους αιρετούς. Έχουμε τονίσει ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να δίνουν πρώτοι το καλό πα­ράδειγμα" τόνισε ο κ. Βρούτσης.