Άρωμα πετροδόλαρου στο Μαξίμου

Τον πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ- ανιψιό του βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας και πλουσιότερο επιχειρηματία στον αραβικό κόσμο- υποδέχθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

"Επρόκειτο για μια εθιμοτυπική επίσκεψη, υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα", ανέφερε
κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Σαουδάραβας μεγιστάνας, με περιουσία μεταξύ 20 και 26 δισ. δολαρίων, βρίσκεται για διακοπές στη χώρα μας και ήρθε σε επαφή με τον πρωθυπουργό μέσω του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο ανιψιός του βασιλιά Αμπντάλα κατάφερε να συγκεντρώσει μια αμύθητη περιουσία, εστιάζοντας τη δράση του κυρίως στο χώρο της κτηματαγοράς και του χρηματιστηρίου.

Ο Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ είναι ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης πολυτελών ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο, όπως το Plaza στη Νέα Υόρκη, το Savoy στο Λονδίνο και το George V στο Παρίσι. Κατέχει επίσης μεγάλο μέρος των μετοχών σε εταιρείες όπως οι Citigroup και Apple.  

Επιπλέον, είναι ο ιδιοκτήτης του ομίλου MME Rotana, που περιλαμβάνει διάφορα δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα της Μέσης Ανατολής, αλλά και ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος (με ποσοστό 5,7%) στη News Corporation, την εταιρεία του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.

Το πιο πρόσφατο φιλόδοξο σχέδιο του 58χρονου  Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ, είναι η ανέγερση ενός πύργου-ουρανοξύστη, ύψους 1.000 μέτρων, στην πόλη Τζέντα της Ερυθράς Θάλασσας που, όταν ολοκληρωθεί, για γίνει το ψηλότερο κτίριο του κόσμου,  εκτοπίζοντας τον έτσι τον πύργο Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, ο οποίος έχει ύψος 828 μέτρα.