“Πονοκέφαλος” Σαμαρά-Βενιζέλου η χρυσή τομή για τους πλειστηριασμούς

Να βρουν τη φόρμουλα που θα οδηγήσει – χωρίς αντιδράσεις – στο ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καλούνταιτην Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι έντονες αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το συγκεκριμένο μέτρο φέρνουν σε δύσκολη θέση τους κκ. Σαμαρά και Βενιζέλο, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να βρουν λύση, ώστε να αποτραπεί η ενδοκυβερνητική κρίση.

Οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να υπάρξει πολιτικό ατύχημα, καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι μικρή, ενώ ήδη φαίνεται η πλευρά της ΝΔ να έχει καθησυχαστεί – για την ώρα – από τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι ο ίδιος θα εξετάσει το θέμα των πλειστηριασμών.

Στην διευρυμένη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι το θέμα των πλειστηριασμών είναι ένα πολύ σοβαρό και ευαίσθητο θέμα και θα το χειριστεί ο ίδιος προσωπικά.

Ο Πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης συναντήθηκαν αργά το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν όλα τα ανοικτά θέματα, ενώ αποφάσισαν το θέμα των πλειστηριασμών να εξεταστεί αναλυτικά την προσεχή Πέμπτη.

Πάντως η κυβέρνηση δεν αναμένεται να δεχθεί  συζήτηση επί του θέματος στην Βουλή και δεν θα γίνει δεκτή η πρώτη τροπολογία που υπογράφουν οι κκ. Ανδρ. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης και ζητούν την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2014, αλλά και η δεύτερη των βουλευτών του κόμματος Νέα Μέρα του κ. Χρ. Ζώη, την οποία υπογράφουν οι κκ. Ι. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης που ζητούν η παράταση να ισχύσει έως την 31η Δεκεμβρίου του 2016.