Σαμαράς: Εγώ θα αποφασίσω για τους πλειστηριασμούς

Πάνω του παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, όπως φάνηκε από τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με υπουργούς της κυβέρνησης.

"Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, θέλω να το δω προσωπικά και σε βάθος. Δεν μπορεί να συζητηθεί επί του παρόντος" είπε ο πρωθυπουργός όταν το θέμα μπήκε στο τραπέζι, καθώς υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να συζητηθεί απλά μέσα σε μια ώρα σε μια σύσκεψη.

"Ξέρω ότι ακόμη είναι καλοκαίρι, αλλά έχουμε πολλή δουλειά, πρέπει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ώστε να αρχίσουμε να κεφαλαιοποιούμε τις θετικές δράσεις του κυβερνητικού μας έργου" φέρεται να είπε ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μια τεχνική συζήτηση για όλα τα θέματα. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε μπροστά του ένα φάκελο με τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο και τον οποίο και διάβαζε για να ελέγξουν σε ποιο σημείο είναι οι προετοιμασίες.

"Όλα τα υπουργεία έχουν υποχρεώσεις, χρειάζεται συντονισμός, και αυτό κάναμε σήμερα" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο, ενώ είχε και κατ' ιδίαν συνεργασία με τον Α. Σαμαρά.

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι έχει γίνει αρκετή δουλειά στα υπουργεία και σε ερώτηση αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα απάντησε "νομίζω πως ναι".

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα τεθεί στην Ευρωμάδα (Eurogroup) θέμα ρύθμισης του ελληνικού χρέους απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από το πρωτογενές πλεόνασμα και ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να είπε ότι έχει παραλάβει από όλα τα υπουργεία καταλόγους για το θέμα της μετακίνησης των υπαλλήλων.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε και είχε ως αντικείμενο τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο.

Στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι συζητήσαμε τις εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό.

"Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι" σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι "θα είμαστε όλοι όπως πρέπει". Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργος Μανιάτης, Υγείας , κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, Μεταφορών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά και εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.