Παπαδημούλης: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αν ξεκινήσουν πλειστηριασμοί

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις θα φέρει η κυβέρνηση στη χώρα, αν αποφασίσει "να κάνει τα χατήρια της τρόικας", εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδεσμευτεί, με επανειλημμένες δηλώσεις στελεχών και της κυβέρνησης και ειδικά, της ΝΔ, από την ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση, για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι πολιτικά δεν υπάρχει πλειοψηφία μέσα στη Βουλή ικανή να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

"Αν επιχειρήσουν να συμμορφωθούν σε αυτό το θέμα με τις απαιτήσεις της τρόικα, όπως καλλιεργούν το έδαφος ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Σκορδάς και παλαιότερα ο κ. Βορίδης, τότε θα δημιουργηθεί πολιτική και κυβερνητική κρίση. Να το πω πιο απλά, οι αντοχές της πλειοψηφίας της κοινωνίας που δεν ανήκει στα ρετιρέ έχουν προ πολλού εξαντληθεί", σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Η κατάσταση αυτή σημείωσε ότι ροκανίζει γρήγορα τις πολιτικές αντοχές και αυτής της κυβέρνησης. "Αν επιχειρήσουν στο θέμα της πρώτης κατοικίας και των πλειστηριασμών να κάνουν τα χατίρια της τρόικα, τότε μπορεί να έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις", τόνισε χαρακτηριστικά.