“Σφάζονται” υπουργεία στην ποδιά των δημοτικών αστυνομικών !

Μεγάλο ενδιαφέρον για την απορρόφηση των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δείχνουν πολλά υπουργεία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Θα περίμενε κανείς ότι για την απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών θα ενδιαφερόταν κατά κύριο λόγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όμως φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος από το υπουργείο Οικονομικών για τη στελέχωση του ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης για αγορανομικούς ελέγχους, αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών για υπηρεσίες στις οποίες έχει ελλείψεις, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Εν τω μεταξύ, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης. Το θέμα που κυριάρχησε στη σύσκεψη, σύμφωνα με πηγές από τα δύο υπουργεία, ήταν η αξιολόγηση στους δήμους, καθώς από τους ΟΤΑ α' βαθμού θα προέλθει μεγάλο μέρος της κινητικότητας των 8.200 υπαλλήλων που απομένουν για το πρώτο “κύμα” διαθεσιμότητας.

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, έως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης δομών και προσωπικού στους δήμους, ενώ τα πρώτα στοιχεία θα έχουν συγκεντρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.