Χατζησωκράτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε υποδοχέας ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ

Αρνητικός εμφανίζεται στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για διακυβέρνηση της Αριστεράς ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, σχολιάζοντας πως η ΔΗΜΑΡ δεν ενδιαφέρεται για ένα κάλεσμα σε ένα συνασπισμό “που μέσα από την προοπτική καταγγελιών του Μνημονίου, αποκήρυξης του χρέους, στάσης πληρωμών, θα οδηγεί σε ατραπούς όπου η παραμονή της χώρας στην ΕΕ θα τίθενται σε διακινδύνευση”.

Όπως άλλωστε υποστηρίζει ο κ. Χατζησωκράτης, ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε από το 4% στο 26,7% με θέσεις αντιμεταρρυθμιστικές και βαθιά λαϊκιστικές. “Έγινε ο υποδοχέας παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και αναδείχθηκε αξιωματική αντιπολίτευση”, επισημαίνει.

Αναφορικά με τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς απέναντι στις απολύσεις από το Δημόσιο όσο βρισκόταν ακόμα στην κυβέρνηση, ο κ. Χατζησωκράτης τονίζει πως η ΔΗΜΑΡ είχε συμφωνήσει για συνολικά 15.000 απομακρύνσεις από το Δημόσιο, 4.000 το 2013 και 11.000 το 2014, τις οποίες διαχωρίζει από τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τασσόμενος εναντίον των τελευταίων.

Όσο για το ενδεχόμενο εκλογών; Σύμφωνα με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, “θα είναι εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και κατ' επέκταση την κοινωνία”.