Κουβέλης: Η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν η αιτία της αποχώρησης της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση, αλλά η αφορμή, όπως προκύπτει από συνέντευξη που παραχώρησε ο Φώτης Κουβέλης στην εφημερίδα “Επενδυτής”.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κουβέλης εξηγεί ότι “υπήρξαν και άλλες ενέργειες στο πρόσφατο παρελθόν από την πλευρά της Ν.Δ. που δημιουργούσαν προβλήματα στη συνοχή της κυβέρνησης”, αναφέροντας ως παράδειγμα τις επιλογές για τα εργασιακά τις οποίες η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε, και σημειώνει: “Με το κλείσιμο της ΕΡΤ ο κ. Σαμαράς τέντωσε το σχοινί και αυτό έσπασε. Είχε επιλέξει τις εκλογές και είναι άλλο ζήτημα ότι ανέκρουσε πρύμνα. Η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”.

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης τη χαρακτηρίζει αναποτελεσματική, όσο συμφωνεί με την τρόϊκα για ρυθμίσεις που δε βελτιώνουν την κατάσταση σε κρίσιμους τομείς. “Στη μείωση της φορολογίας, στο διακανονισμό των υποχρεώσεων στα ασφαλιστικά, στη χρηματοδότηση της αγοράς, στην ενίσχυση αναπτυξιακών παρεμβάσεων. Στη στήριξη των ανέργων”, αναφέρει.

Όσο για το αν μπορεί να αποκλειστεί ένα “ατύχημα” στη Βουλή, με κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίζουν κάποιο κρίσιμο νομοσχέδιο και την απειλή των εκλογών να πραγματοποιείται, ο κ. Κουβέλης επισημαίνει: “Το”ατύχημα”, ως ατύχημα, δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Οι αντιδράσεις – και όχι μόνον των κοινοβουλευτικών ομάδων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ – είναι εκείνες που μπορούν να προκαλέσουν εκλογές”.

Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε ακόμα στις διαφορές που χωρίζουν τη Δημοκρατική Αριστερά από τον ΣΥΡΙΖΑ και καθιστούν δύσκολη την όποια συνεργασία των δύο κομμάτων. “Με τον κ. Τσίπρα δεν έχω προσωπικές διαφορές, παρά τους υβριστικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς που μας απηύθυνε και μάλιστα συστηματικά. Από το ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά. Προτείνει μονομερή καταγγελία της σύμβασης. Προτείνει στάση πληρωμών. Το πολιτικό του εκκρεμές συνεχίζεται. Η ΔΗΜΑΡ σταθερά υποστηρίζει την αναζήτηση λύσεων μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και είναι επισπεύδουσα δύναμη των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων”, επισημαίνει.