“Εχθρός του ανέργου δεν είναι αυτός που έχει δουλειά, αλλά το σύστημα”

Κατηγορηματικά απορρίπτει το ενδεχόμενο πολιτικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” καταγγέλλοντας τη σοσιαλδημοκρατικοποίησή του και κάνοντας λόγο για “τραγωδία”.

“Θα επρόκειτο για κωμωδία εάν δεν έπαιρνε τα χαρακτηριστικά τραγωδίας η οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας και μάλιστα κυβερνητικής με κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που τους δίνει επαίνους ο κ. Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ, που τη μια μέρα λένε “κατάργηση” μνημονίων, την άλλη “αναστολή” μνημονίων και την επόμενη “επαναδιαπράγματευση” δανειακών συμβάσεων. Με κόμματα που χρησιμοποιούν από “επαναστατικές φράσεις” της κακιάς συμφοράς, μέχρι συνεδριακές αποφάσεις τους που τους κάνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ, με γοργή σοσιαλδημοκρατικοποίησή τους, της πολιτικής δηλαδή που έφερε τη χώρα έως την βαθιά κρίση”, επισημαίνει ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ακόμα πως το Κομμουνιστικό Κόμμα δε θα γίνει ποτέ κόμμα καιροσκοπικό και τυχοδιωκτικό. “Αυτά χαρακτηρίζουν κόμματα που η μόνη τους έγνοια είναι πώς θα καθίσουν στο σβέρκο του λαού, με απατηλά συνθήματα. Σήμερα πλέον υπάρχει αρκετή αρνητική πείρα από κόμματα που οδήγησαν με την πολιτική τους τη χώρα στην κρίση, από τον παλιό δικομματισμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε εναλλάξ και σήμερα παρέα. Η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί με το νέο διπολισμό ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να μετρήσουμε κι άλλα χαμένα χρόνια”, προειδοποιεί.

Αναφερόμενος στην ανεργία, ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζει πως εχθρός του άνεργου δεν είναι ο διπλανός του που έχει ακόμα δουλειά, αλλά το σύστημα που γεννά ανεργία, φτώχεια και δυστυχία, αλλά και “τα μονοπώλια που για την κερδοφορία τους πατάνε επί πτωμάτων, χρησιμοποιούν του άνεργους ως εφεδρική στρατιά για να ρίχνουν τα μεροκάματα και τους μισθούς, να ανατρέπουν εργασιακά δικαιώματα”.

Όσον αφορά στο “σκληρό”, αυστηρό προφίλ του που έχει περάσει τους τελευταίος μήνες, αφότου εξελέγη γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας σχολιάζει: “Να σας ρωτήσω εγώ κάτι: Σκληρός σε τι; Σκληρός απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο που λέγεται “Χρυσή Αυγή”, ναζισμός, για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να είναι κάποιος; Αυστηρός απέναντι στον εαυτό μου για πιθανά λάθη και παραλείψεις ; Απέναντι σε όσους επεδίωξαν να διαλύσουν το ΚΚΕ; Δεν θα έπρεπε σε αυτά να είναι κάποιος αυστηρός; Όπως δεν μπορείς να είσαι χαμογελαστός όταν πάνε στο σπίτι του άνεργου μεταλλεργάτη για κατάσχεση επειδή χρωστά στην εφορία… Χαμογελάς για παράδειγμα, όταν βρίσκεσαι στο γάμο προσφιλούς προσώπου σου. Χαμογελάς όταν μαθαίνεις ότι η κόρη σου πέρασε στο πανεπιστήμιο επίσης. Η ενασχόληση με το ΚΚΕ για τον ΓΓ της ΚΕ του, από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι δυνατόν να θεωρείται μεμπτόν; Παρεπιμπτόντως, να σας πω, ότι είδα και μια καταπληκτική παράσταση την προηγούμενη βδομάδα στο Ηρώδειο, την “Μαντάμα Μπατερφλάι” από την Εθνική Λυρική Σκηνή…”.