“Καρφιά” Κουβέλη κατά Βενιζέλου μέσω Twitter

Με μία ομοβροντία από tweets στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς όσο βρισκόταν στο κυβερνητικό σχήμα και σήμερα που ανήκει πια στην αντιπολίτευση και άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και ειδικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ με την επιλογή του “ωθείται στην αποδοχή συντηρητικών πολιτικών”, σημειώνοντας πως “η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του νέου πόλου, δεν θα γίνει με κομματικές συμπήξεις και συναντήσεις κορυφής” και σχολιάζοντας προσωπικά για τον κ. Βενιζέλο: “Ο κ. Βενιζέλος δικαιούται να κάνει τις επιλογές του..σε αντίθεση με τις δηλώσεις του ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνταχθεί με τη ΔΗΜΑΡ, για το θέμα ΕΡΤ. Πιστεύω ότι αν αυτό έπραττε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και καλύτερα”.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως “η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Όμως, δεν ταυτίζεται με τη συντηρητική πολιτική και τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας”, εκτιμώντας πως η θέση της κυβέρνησης ότι αν κάποιο νομοσχέδιο που είναι κρίσιμο και καίριο δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα θα προκηρυχθούν εκλογές, “υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα.”.

Όσο για τη στάση της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως η δημοσκοπική υποχώρηση του κόμματος “θα αντιστρέφεται όταν γίνονται ευδιάκριτα όσα επισημάναμε και αναδειχθεί η υπεύθυνη, δημοκρατική και μεταρρυθμιστική πολιτική παρουσία της ΔΗΜΑΡ και στη νέα φάση”, ενώ υπογράμμισε πως η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση “ήταν απόδειξη της υπευθυνότητας μάς” και πρόσθεσε: “Με την ίδια ευθύνη συνεχίζουμε και σήμερα”.