Μία κίνηση με πολλούς συμβολισμούς έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στη Χρυσή Αυγή.
Το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου είχε στείλει αίτημα να μην προεδρεύει ο κ. Δραγασάκης όταν μιλούν στο βήμα βουλευτές της. Έτσι σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής φρόντισε να είναι στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν μιλάει Χρυσαυγίτης.
Την ώρα που ανέβαινε στο βήμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σηκώθηκε από τη θέση, παραχώρησε την έδρα στον Γιάννη Δραγασάκη και στάθηκε όρθιος δίπλα του για να δείξει τη στήριξή του στα μέλη του προεδρείου.
Ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε απάντηση στην επίθεση που δέχτηκε ο κ. Δραγασάκης από την Ελ. Ζαρούλια.
Έπειτα από την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, στην οποία ο τελευταίος αναφέρθηκε ακροθιγώς στο θέμα, ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε: “Ούτε εγώ, ούτε το προεδρείο της Βουλής νιώθει πως απειλείται από κανέναν”. Πρόσθεσε: “Τα όποια βρώμικα σχόλια και ψέματα που ακούστηκαν χθες, δεν ακουμπούν, ούτε εμένα, ούτε την οικογένειά μου”.
Προηγουμένως, ο κ. Κασιδιάρης είχε εντάξει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σε ένα γενικότερο πλαίσιο διαφθοράς του πολιτικού συστήματος, αναφερόμενος στη “βρώμικη υπόθεση SONAK του Θ. Λιακουνάκου με ζημία 40 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο” και σε “διώξεις κατά προσώπων που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον των υπουργών”, αναφέροντας μάλιστα συγκεκριμένα και τον γγ του ΥΕΘΑ της εποχής Ευ. Μεϊμαράκη, Ε. Βασιλάκο. “Ακόμα και αν τα πρόσωπα αυτά καταδικαστούν, είναι βέβαιο πως οι υπουργοί θα μείνουν στο απυρόβλητο, λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών”, εκτίμησε ο κ. Κασιδιάρης.
Αντικρίζοντας, εξάλλου, τον Ι. Δραγασάκη και τον Ευ. Μεϊμαράκη, να συνομιλούν στο προεδρείο κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Κασιδιάρης εκτίμησε πως ο πρόεδρος της Βουλής είχε σπεύσει να κάνει υποδείξεις στον Ι. Δραγασάκη για το πώς να τον αντιμετωπίσει.
Μετά την ομιλία του κ. Κασιδιάρη, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την αίθουσα.
"Πράγματι, η συνομιλία μας έδειχνε και την υποστήριξη στο πρόσωπο το δικό σας και την πλήρη καταδίκη όλων των κομμάτων για εκείνα που ελέχθησαν χθες για την κόρη και την οικογένειά σας", δήλωσε αμέσως μετά, απευθυνόμενος στον Ι. Δραγασάκη, ο Ευ. Μεϊμαράκης. "Όλα τα κόμματα θα πρέπει να ασχοληθούμε με το ζήτημα, γιατί είναι θέμα αν οι αρχηγοί των κομμάτων με βάση το καταστατικό τους εγκρίνουν τέτοιες συμπεριφορές. Έχω καλέσει κατ' επανάληψη τους γραμματείς των κομμάτων να πάρουν θέση, έχει λειτουργήσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και έχει εξετάσει τη συμπεριφορά 4-5 συναδέλφων, για τους οποίους δεν είναι δυνατόν να απολογούμεθα οι υπόλοιποι 295 - ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται μια μέρα όπου όλοι μιλήσαμε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας".
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση SONAK, ο πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε πως "η άσκηση ποινικής δίωξης δεν αναφέρεται σε υπουργούς, καθώς υπουργοί δεν έχουν καμία ευθύνη σ' αυτήν την περίπτωση".
"Διαβάστε λοιπόν καλύτερα το κατηγορητήριο και αν μας αφορά, καταθέστε ερώτηση", συνέστησε στους απόντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο Ευ. Μεϊμαράκης. "Έχω επανειλημμένα δηλώσει, πως για μένα δεν υπάρχει παραγραφή των υποθέσεων. Κάποια σχόλια που διάβασα κι εγώ, έχουν ξεφύγει" συμπλήρωσε.