Γεωργιάδης: Μόνο όσοι έχουν πλαστά πτυχία θα απολυθούν από το χώρο της Υγείας

Στο χώρο της Υγείας δεν τίθεται θέμα απόλυσης ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που διαμαρτύρονται για την κινητικότητα, μέσω διαθεσιμότητας, 2.500 υγειονομικών.

Πρόσθεσε ότι θα απολυθεί μόνο κάποιος που έχει δώσει πλαστά πιστοποιητικά στην αρχική του πρόσληψη.

Σε ερώτηση για τα νοσοκομεία που αλλάζουν χαρακτήρα σημείωσε ότι δεν είναι στο σχεδιασμό να κλείσουν κέντρα υγείας.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα με την τρόικα σε ότι αφορά το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι προτίθεται να επαναφέρει την εκστρατεία κατά του καπνίσματος στην επικαιρότητα σημειώνοντας ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος και καθηγητή των πανεπιστημίων Αθηνών Παναγιώτη Μπεχράκη.

Για τα κλειστά ενοποιημένα νοσηλεία είπε ότι έχουν την λογική να καθορίσουν την τιμολόγηση ορισμένων παθήσεων. Σημείωσε ότι αυτό που έχει γίνει λάθος είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκε το κόστος καθώς δεν υπήρχαν αυτά που χρειάζονταν οι γιατροί.

Πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στόχος είναι να εκσυγχρονιστούν τα κλειστά ενοποιημένα νοσηλεία.

Για το φακελάκι στους γιατρούς είπε ότι έχουν νομοθετηθεί ποινές αργίας και πρόστιμα, σημειώνοντας ότι χθες έθεσε σε αργία 20 γιατρούς.