ΓΑΔΑ: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην περιοχή του “συσσιτίου”

Να μπλοκάρουν και να ματαιώσουν το συσσίτιο που οργανώνει η Χρυσή Αυγή στην πλ.Αττικής σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα επιχειρούν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, σήμερα, Τετάρτη, από 12.00 ώρα έως και την 24.00 ώρα, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς Αχαρνών-Ιουλιανού-Φιλαδέλφειας-Δομοκού-Νέστορος-Κωνσταντινουπόλεως-Αγίου Μελετίου-Αχαρνών.

"Η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, στους ανωτέρω χώρους θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση τωνδιατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών δια τάξεων" τονίζεται στην απόφαση της ΓΑΔΑ.

Σε στενή συνεργασία για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο Δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κινούνται προς την κατεύθυνση της ματαίωσης του συσσιτίου μόνο για Έλληνες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης τόνισε ότι η διανομή τροφίμων "μόνο για Έλληνες" είναι "παράνομη και πολιτικά απαράδεκτη" και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας υπογράμμισε το γεγονός ότι το ρατσιστικό συσσίτιο προγραμματίστηκε ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και επισήμανε: "Οι "φιλεύσπλαχνοι" νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον "φιλανθρωπικό" οίστρο τους".

Παρά την απαγόρευση πληροφορίες αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή επιμένει στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και για το σκοπό αυτό στην πλ.Αττικής θα παραβρίσκεται απόψε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Στο συσσίτιο "μόνο για Έλληνες" που είχε επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα στην πλατεία Συντάγματος, παρά την απαγόρευση από το Δήμο Αθηναίων, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ χρυσαυγιτών και αστυνομίας.

Ακολούθησε η επίθεση του βουλευτή της ΧΑ Γ. Γερμενή στον Γ. Καμίνημε θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, το οποίο δέχθηκε τη γροθιά του χρυσαυγίτη στο πρόσωπο.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι: "Η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων. Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης".

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε: "Η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι "φιλεύσπλαχνοι" νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον "φιλανθρωπικό" τους οίστρο".

"Κρυφτό" από τη Χρυσή Αυγή

Σε άλλο μέρος θα μοιράσει τρόφιμα η Χρυσή Αυγή μετά την απόφαση της Αστυνομίας να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αττικής, όπου επρόκειτο να γίνει το συσσίτιο του κόμματος.

"Ας γνωρίζουν ότι η Χρυσή Αυγή δεν περιορίζεται ούτε με απαγορεύσεις, ούτε με οποιαδήποτε άλλη μεθόδευση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Το κόμμα χαρακτηρίζει "γελοίους" τους λόγους της απαγόρευσης σημειώνοντας πως: "Οι άποροι, άνεργοι, πολύτεκνοι συμπατριώτες μας θα έρχονταν στην Πλατεία Αττικής για να παραλάβουν δωρεάν τρόφιμα και όχι για να απειλήσουν την Δημόσια Ασφάλεια.

"Πραγματικά γελάει ο κόσμος με τις τακτικές που σκαρφίζονται για να περιορίσουν το Εθνικιστικό Κίνημα", υπογραμμίζει το κόμμα και προαναγγέλλει ότι η διανομή τροφίμων θα γίνει από άλλο σημείο, το οποίο θα ανακοινώσει αργότερα.

Όπως αναφέρει η Χρυσή Αυγή το συσσίτιο θα πραγματοποιηθεί στην οδό Δηλιγιάννη 50 στον σταθμό Λαρίσης, στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στις 6μμ. Το παρόν θα δώσει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα και θα διεξαχθεί πολιτική εκδήλωση διαμαρτυρίας με κεντρικό ομιλητή τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο.