Κουβέλης: Δεν θα γίνουμε ” ήπιος ΣΥΡΙΖΑ”

"Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Αλλαγή πολιτικών χρειάζεται..." δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ Φ Κουβέλης στο "'Έθνος της Κυριακής".

Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξει νομοσχέδια της κυβέρνησης χάριν της πολιτικής σταθερότητας λέγοντας ότι "η ΔΗΜΑΡ είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Εμείς δεν συνδέουμε την υπευθυνότητα με τον συντηρητισμό ή την προοδευτική προοπτική με τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό και την υπεράσπιση παθογενειών του παρελθόντος".

Δηλώνει, ακόμα, ότι "με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίζουν τη ΔΗΜΑΡ πάρα πολλά. Προτείνει στάση πληρωμών. Αυτό δεν αποτελεί μονομερή καταγγελία της σύμβασης; Εμείς δεν συμφωνούμε με την μονομερή καταγγελία της συμφωνίας όπως επίσης και με την στείρα αντιπολίτευση. Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε " ήπιος ΣΥΡΙΖΑ". Η ΔΗΜΑΡ σταθερά υποστηρίζει την αναζήτηση λύσεων για τη χώρα και την κοινωνία μέσα στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο και είναι επισπεύδουσα δύναμη των ουσιαστικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων. Διεκδικούμε να αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να αποτελεί στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα με κάθε κόστος, χωρίς να υπολογίζεται το κοινωνικό βάρος δυσβάσταχτων μέτρων.

Σύντομα θα έρθουν στην βουλή και άλλα νομοσχέδια καθοριστικά και με δεδομένο τις διαρροές που υπάρχουν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι σύντομα θα αμφισβητηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία και θα έχουμε εκλογές.