Το Σαββατοκύριακο εκλέγεται γραμματέας στο ΣΥΡΙΖΑ

Στην εκλογή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας προχωράει ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και έτσι ολοκληρώνεται η μακρά φάση της εσωτερικής αναδιάταξης του της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ήδη από το Ιδρυτικό Συνέδριο της περασμένης εβδομάδας παρακολουθήσαμε τη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών, ενώ σε ό, τι αφορά το πρόσωπο του γραμματέα δεν αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις - αν και κάποιοι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους.

Επικρατέστερος για τη συγκεκριμένη θέση είναι ο Δημήτρης Βίτσας και με δεδομένο ότι το ρεύμα Τσίπρας διαθέτει μία ασφαλή πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή.

Έντονο πάντως αναμένεται να είναι το παρασκήνιο σε ό, τι αφορά την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας.

Υπό συζήτηση αναμένεται να τεθεί το θέμα της διατήρησης των υπαρχόντων συσχετισμών στην Κεντρική Επιτροπή, να αποφασιστεί δηλαδή ότι με βάση την κατανομή δυνάμεων μεταξύ προεδρικών και ριζοσπαστών σε ποσοστά 70-30, θα υπάρξει και η ανάλογη αντιπροσώπευση στην πολιτική γραμματεία.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, αν δηλαδή αποφασιστεί η διεξαγωγή ψηφοφορίας χωρίς ποσόστωση, κάποια στελέχη εκφράζουν την εκτίμηση ότι ενδέχεται να υπάρξει και νέα ενίσχυση των ποσοστών της Αριστερής Πλατφόρμας.