Γεωργιάδης: Μέχρι τέλος του μήνα η καταβολή των εφημεριών

Στην διευθέτηση του θέματος με την καταβολή των εφημεριών θα προχωρήσει έως το τέλος του μήνα το υπουργείο Υγείας, όπως διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι έως το τέλος του μήνα θα έχουν καταβληθεί οι εφημερίες των γιατρών,, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία έγιναν οι σχετικές συνεννοήσεις.

Σε ό, τι αφορά στα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν το υπουργείο του ανακοίνωσε ότι εντός διμήνου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, με την οποία όσοι έχουν άδεια φαρμακείου και on-line σύστημα θα μπορούν να πωλούν μέσω Διαδικτύου μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί ως τροποποίηση στο πολυνομοσχέδιο.

Ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε σχετική κοινοτική οδηγία που έχει κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο, λέγοντας ότι αποτελεί δεσμευτικό πλαίσιο για τη χώρα μας.

Σε απάντηση των όσων είπε περί απόντων από τη συζήτηση υπουργών, ο βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, ο κύριος Γεωργιάδης απάντησε ότι “όχι μόνο δεν είμαστε απρόθυμοι να υπερασπιστούμε την πολιτική μας αλλά ακριβώς το αντίθετο, θα την υπερασπιστούμε με το παραπάνω. Νομοθετούμε όχι κρυπτόμενοι, αλλά ερχόμενοι εδώ για να υπερασπιστούμε την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας”.