Aπαλλαγή Καπελέρη για το “πάγωμα” προστίμων

Το θέμα της δίωξης του πρώην ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη για κακούργημα σε ό, τι αφορά στην αναστολή είσπραξης προστίμων λαθρεμπορίας καυσίμων κλείνει οριστικά εδώ. Και αυτό γιατί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρώην γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ απαλλάσσεται οριστικά και αμετάκλητα από την κατηγορία της απιστίας που αντιμετώπιζε σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου για το θέμα που αφορούσε το "πάγωμα στη διαδικασία είσπραξης προστίμων λαθρεμπορίας καυσίμων".

Πρόκειται συγκεκριμένα για την υπόθεση που τον είχε οδηγήσει σε παραίτηση, αμέσως μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Επισημαίνεται ότι ο Γιάννης Καπελέρης είχε αρνηθεί όσα του αποδίδονταν υποστηρίζοντας πως δεν "χάρισε" κανένα πρόστιμο αλλά επρόκειτο για εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων.