Ιδιώτες θα ελέγχουν τις εγχειρήσεις σε δημόσια νοσοκομεία

Στα πρότυπα των ασφαλιστικών εταιρειών θα λειτουργεί πλέον ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο Mega όταν γίνεται εισαγωγή ασθενούς σε νοσοκομείο – δημόσιο ή ιδιωτικό – και ο ΕΟΠΥΥ καλείται να καλύψει κόστος για επέμβαση και νοσηλεία θα υπάρχει έλεγχος από ιδιώτη, όπως ακριβώς κάνουν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

"Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα κρίνουν αν πρέπει να γίνονται εγχειρήσεις και αν δίνεται σωστή αγωγή στους ασθενείς. Πάντα τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο γιατρός. Κανένας δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα. Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε στην πατρίδα μας αυτά που χρειάζεται για να τη σώσουμε. Θέλω να σέβομαι τον κόπο των ανθρώπων και όχι να τον σπαταλώ. Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε τη σπατάλη, θα πρέπει να καταστραφούμε", ανέφερε.

Το Δημόσιο προσανατολίζεται να αναθέσει σε ιδιώτες τον έλεγχο της αναγκαιότητας των επεμβάσεων και της ορθής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως είπε, ο έλεγχος αυτός θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες πρώτα ελέγχουν και μετά αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.

Ακόμη έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας. Σημείωσε ότι στο χώρο της Υγείας υπάρχουν πολλά κενά: Ζητάμε προσωπικό, δεν διώχνουμε.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι στην κινητικότητα θα ενταχθούν 1.250 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όχι όμως γιατροί.

Όσοι ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας (κυρίως νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό) σε περίπου ένα με δύο μήνες θα μετακινηθούν στη νέα θέση τους, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης. Η μετακίνηση θα γίνει εντός περιφέρειας, παρατήρησε ο υπουργός Υγείας.