72 ώρες “φωτιά” για Σαμαρά – Βενιζέλο

Αντίστροφα μετρά το χρόνο η δικομματική κυβέρνηση που μπαίνει από σήμερα Δευτέρα σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο τριήμερο με τα συνδικάτα στους δρόμους, τους δημάρχους σε κινητοποιήσεις και τους βουλευτές να προειδοποιούν.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών αργά το βράδυ της Τετάρτης που βάζει τη "βούλα" της Βουλής στις απολύσεις, αποτελεί για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ένα κρίσιμο πολιτικό στοίχημα που θέλουν να περάσουν χωρίς απώλειες.

Η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση είναι έντονη από πολλές πλευρές, αλλά από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υποχώρησης, ωστόσο υπάρχει παράθυρο για ορισμένες βελτιώσεις.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εμφανίζονται έτοιμοι να προχωρήσουν παρά τις αντιδράσεις από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και όλα θα ξεκαθαρίσουν στην ονομαστική ψηφοφορία.

Μάλιστα για να μετριαστούν οι αντιστάσεις που υπάρχουν από βουλευτές της ΝΔ έχει προγραμματισθεί για το πρωί της Δευτέρας διευρυμένη σύσκεψη στη Συγγρού, παρουσία των αρμόδιων υπουργών. Στα γραφεία της ΝΔ, θα βρεθούν οι υπουργοί Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας και Δικαιοσύνης, οι κκ. Ι. Μιχελάκης, Κυρ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Χαρ. Αθανασίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών από τα υπουργεία Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης, δίνουν τη δυνατότητα ακόμη και σε όσους βουλευτές αντιδρούν να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Χαρ. Τρικούπη δεν θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος να μην ψηφιστούν άρθρα, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσουν διαφοροποιήσεις.