Συνάντηση Σαμαρά – Στουρνάρα με τη Διοίκηση του Ταμείου Σταθερότητας

Συνάντηση με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, θα έχει το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Θυμίζουμε ότι αύριο θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και της Proton, μετά την απόφαση του Ταμείου να προχωρήσει σε συμφωνία με τη Eurobank.

Στη διαγωνιστική διαδικασία, πέραν της Eurobank έλαβαν μέρος η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα και η Γενική Τράπεζα, ωστόσο το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ έκρινε πως η Eurobank κατέθεσε δεσμευτική προσφορά η οποία ήταν η πλέον συμβατή με τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 14:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στις 18:00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.