Διαθεσιμότητα και στις γενικές γραμματείες της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού καθώς και στην γενική γραμματεία Συντονισμού, δηλαδή, στις υπηρεσίες που υποστηρίζουν το Μέγαρο Μαξίμου, με την ίδια διαδικασία των τριμελών ειδικών υπηρεσιακών συμβουλίων, φέρνει η τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr.
Όλα αυτά κι ενώ μία ημέρα νωρίτερα, η κυβέρνηση εμφανιζόταν διστακτική και έτοιμη να αποσύρει τη σκανδαλώδη ρύθμιση, η οποία εξαιρούσε από τις απολύσεις όσους έχουν εργαστεί σε υπουργικά γραφεία.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αντιπροτείνει την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει την ειδική μοριοδότηση αυτής της κατηγορίας των υπαλλήλων, υπό το βάρος των αντιδράσεων, ενώ ακολούθησε και σχετική ανακοίνωση:
"Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα καταθέσει αύριο, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, νομοτεχνική βελτίωση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογία Εισοδήματος, Επείγουσα Εφαρμογή του Νόμου 4046/2012 και του Νόμου 4127/2013 και άλλες διατάξεις», με την οποία θα καταργεί την αποτίμηση προσόντων δημοσίων υπαλλήλων που εμπίπτουν στις διατάξεις του Π.Δ. 63/2005".
Δείτε τη διάταξη:
"Η αποτίμηση προσόντων του υπαλλήλου στηρίζεται σε επί μέρους κριτήρια που αφορούν τη βασική και επαγγελματική του εκπαίδευση, την εν γένει εργασιακή και διοικητική του εμπειρία, τα ειδικά καθήκοντα όπως των υπηρετούντων με οποιαδήποτε σχέση σε Διεθνείς Οργανισμούς, και σε γραφεία και σε υπηρεσίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του π.δ.63/2005, και την εργασιακή του φυσιογνωμία όπως (δεξιότητες, ή επιδόσεις, ηθικές αμοιβές, πειθαρχικές ποινές, τις μακρόχρονες ή συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες ή αδικαιολόγητες απουσίες) και τον τρόπο εισαγωγής στους φορείς της παρ.1. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή του κατάσταση κατά τα οριζόμενα στην περίπτωση ε. Όσοι επιθυμούν να αποχωρήσουν τίθενται κατά προτεραιότητα σε διαθεσιμότητα χωρίς αποτίμηση των προσόντων".
Η αναφορά αυτή περί "υπηρετούντων με οποιαδήποτε σχέση σε Διεθνείς Οργανισμούς, και σε γραφεία και σε υπηρεσίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του π.δ.63/2005" ερμηνεύεται ως το παράθυρο που ανοίγει για να μείνουν εκτός κινητικότητας όσοι είναι συνεργάτες και σύμβουλοι σε υπουργικά γραφεία”.