Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ μπορεί να διαπιστώσει εάν διαγράφηκαν ονόματα από το “φλασάκι” που περιέχει η λίστα Λαγκάρντ με τα 1991 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και ειδικά σε Ελβετική Τράπεζα.
Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μαν. Σφακιανάκης τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή που είναι αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα.
Ο κ. Σφακιανάκης επισκέφτηκε σήμερα τον κ. Παντελή για άλλο άσχετο θέμα. Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, ο αντεισαγγελέας έθεσε το ερώτημα στον Μ. Σφακιανάκη εάν η υπηρεσία του μπορεί να ανιχνεύσει πιθανή παραποίηση.
Με άλλα λόγια ο κ. Παντελής ζήτησε εάν κατά την “αλλαγή χεριών” που έγινε στην λίστα Λαγκάρντ το τελευταίο διάστημα αφαιρέθηκαν ονόματα καταθετών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.
Την ίδια στιγμή τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε επισκεπτόταν ο πρώην βουλευτής Νίκος Κωνσταντόπουλος σχετικά με την άλλη λίστα, αυτή με τα ονόματα των 36 πολιτικών οι οποίοι φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος πραγματοποίησε διάβημα στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό για την διαρροή της λίστας με τα ονόματα των 36.
Από την πλευρά του ο κ. Τέντες επισήμανε ότι έχει δώσει εντολές να συντομευτούν όλες οι εισαγγελικές ενέργειες για να μην υπάρχουν “σκιές” στον πολιτικό κόσμο της χώρας.
Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης παρέδωσαν σήμερα στον προϊστάμενο τους Ν. Παντελή, αναφορά με όλες τις ενέργειες που έχουν προβεί το τελευταίο διάστημα για τις δύο επίμαχες λίστες (λίστα Λαγκάρντ και λίστα με 36 ονόματα πολιτικών).
Πάντως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από εισαγγελικής πλευράς έχει τεθεί νομικό θέμα ως προς την λίστα Λαγκάρντ. Το ζήτημα που απασχολεί τους εισαγγελικούς κύκλους, πέρα από όλα τα άλλα, είναι ότι πρέπει να ερευνηθεί η γνησιότητα της επίμαχης λίστας, όπως επίσης υπάρχει προβληματισμός για το ποιός οφείλει να εξετάσει τη γνησιότητα της επίμαχης λίστας.