“Καύσωνας” και ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου

Μπροστά στο πρώτο κυβερνητικό κρας – τεστ βρίσκεται η δικομματική κυβέρνηση με όλα τα μέτωπα ανοιχτά. Απολύσεις, διαθεσιμότητα, γενική απεργία, λουκέτο στους Δήμους, αλλά και η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη και στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί... καύσωνας.

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες η Βουλή παίρνει "φωτιά" και οι βουλευτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί και πλέον περνούν στην εφαρμογή, ενώ την ίδια περίοδο η ΝΕΡΙΤ είναι στο προσκήνιο.

Η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο κάθε βουλευτής ξεχωριστά, έχουν πλέον απέναντι τους μία από τις πιο ισχυρές συνδικαλιστικές ηγεσίες, την ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία σε μια επίδειξη δύναμης ξεκίνησε το μπαράζ καταλήψεων στους Δήμους αντιδρώντας στην κινητικότητα και το λουκέτο στη Δημοτική Αστυνομία, ενώ ο Θ. Μπαλασόπουλος εισηγήθηκε κινητοποιήσεις διαρκείας και λουκέτο στους Δήμους. Μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμη και η αποχή από την αποκομιδή απορριμμάτων εν μέσω θέρους.

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις απολύσεις, την κινητικότητα και τη φορολογία, αλλά και το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ εισάγονται τις προσεχείς ημέρες στην Ολομέλεια της Βουλής, ουσιαστικά μαζί με τη συζήτηση για το πόρισμα της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκαρντ και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική σχετικά με το μαύρο στην ΕΡΤ.

Μάλιστα το πολυνομοσχέδιο δεν έρχεται, όπως συνέβη στο παρελθόν, με τη μορφή ενός άρθρου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα διαφοροποιήσεων βουλευτών. Ήδη υπάρχουν διαφοροποιήσεις που αφορούν στις διατάξεις με τις οποίες καταργούνται οι σχολικοί φύλακες και η δημοτική αστυνομία.