Ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης κατά της διαθεσιμότητας

Συμφωνία για "νέες ανθρωποθυσίες" χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, τη συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι απολύσεις, ο νέος μηχανισμός διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού που θα τον συμπιέσει περαιτέρω, καθώς και τα νέα μνημονιακά μέτρα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού αποτελούν τη χειρότερη απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος, που περιβάλλεται από ανέξοδες αναφορές περί ανάπτυξης και χιλιοειπωμένους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό.

Εξάλλου, προσθέτει, η αναφορά στην ανακοίνωση της τρόικας για την "αβέβαιη προοπτική ανάπτυξης" της ελληνικής οικονομίας και, για το 2014, προαναγγέλλει και τις νέες αποτυχίες που θα οδηγήσουν σε ακόμα πιο βάρβαρα μνημονιακά μέτρα.

Η δε μείωση στον ΦΠΑ στην εστίαση αποτελεί το πιο σύντομο μνημονιακό ανέκδοτο. Έχουν αναγάγει ως εχθρό τους, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ακυρώνοντας τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο αύριο, συμπληρώνει.

Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση και εγγύηση για τη δημοκρατία, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: "Η τρόικα αναγνωρίζει ότι έρχεται χάος"

Έτσι ερμήνευσε την σημερινή ανακοίνωση της τρόικας για τη χώρα μας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης:

"Οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες τονίζει η τρόικα στη δήλωσή της, δηλαδή μετά από 4.000 αυτοκτονίες, δύο εκατομμύρια ανέργους και κακοπληρωμένους και χιλιάδες νέες απολύσεις, η τρόικα αναγνωρίζει ότι έρχεται χάος. Τελικά η Siemens και ο Χριστοφοράκος κυβερνούν σήμερα με τους εκβιαζόμενους κυβερνητικούς εταίρους", είπε ο κ. Καμμένος.

ΚΚΕ: Κλιμάκωση της φοροεπιδρομής για τη λαϊκή οικογένεια

"Με τη στήριξη της τρόικας για συνεχή, γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης προς το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, έληξε και αυτός ο γύρος των “διαπραγματεύσεων”", διαπιστώνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και συνεχίζει: "Η κλιμάκωση της φοροεπιδρομής για τη λαϊκή οικογένεια, η ιδιωτικοποίηση τραπεζών, οι απολύσεις, η κινητικότητα, τα προετοιμαζόμενα νέα μέτρα και στο χώρο της υγείας, αποδεικνύουν ότι η επίθεση αφορά τους αυτοαπασχολούμενους και τους μισθωτούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα".

Το ΚΚΕ προσθέτει ότι "προδιαγράφουν συνεχή επίθεση για την εξυπηρέτηση των στρατηγικών συμφερόντων της αστικής τάξης".

"Μόνο η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων και αποδέσμευση απ’ την ΕΕ μπορεί να εγγυηθεί μια καλύτερη επόμενη μέρα", καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.