Μητσοτάκης: Δεν είπα στο Focus ότι θα εφαρμόσω με τη βία τη διαθεσιμότητα

Διαψεύδει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού focus ότι θα εφαρμόσει την κινητικότητα και με τη βία, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Το γερμανικό περιοδικό Focus δημοσιεύει σήμερα ρεπορτάζ για το νέο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ρεπορτάζ τιτλοφορείται "Στην ανάγκη με βία". Ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε έκανε αυτή ή παρόμοια δήλωση, ούτε στο περιοδικό Focus, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο Μέσο Ενημέρωσης", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το περιοδικό αναφέρει ότι ο υπουργός δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει το πρόγραμμα κινητικότητας και να καταστήσει τους δημοσίους υπαλλήλους περισσότερο ευέλικτους, στην ανάγκη και με τη βία.

Το γερμανικό περιοδικό παρουσιάζει το πορτρέτο του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και φιλοξενεί δηλώσεις του για την εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας και τη μείωση του δημοσίου.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να δηλώνει στο Focus ότι η κινητικότητα θα εφαρμοστεί "στην ανάγκη και με τη βία", διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερες απολύσεις από εκείνες που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.