Γεωργιάδης: Πολύς θόρυβος για το τίποτα με τους ελέγχους για AIDS

Τη δική του απάντηση δίνει στο θόρυβο που έχει ξεσπάσει για την επαναφορά της υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου, η οποία δίνει το δικαίωμα στην Αστυνομία να προσάγει και να οδηγεί σε υποχρεωτικές εξετάσεις άτομα, τα οποία θεωρούνται πιθανοί φορείς του AIDS, όπως ιερόδουλες και τοξικομανείς, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κύριος Γεωργιάδης, μιλώντας στο news.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Γίνεται πολλή φασαρία χωρίς λόγο. Καταργήσαμε τη λανθασμένη απόφαση της κυρίας Σκοπούλη, η οποία παρά το νόμο κατάργησε την προηγούμενη υγεινομική διάταξη χωρίς να την αντικαταστήσει με νέα. Ήδη έχει συνέλθει μία φορά η αρμόδια επιτροπή και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει και πάλι – τη Δευτέρα -, για να καταθέσει το νέο σχέδιο, το οποίο θα έρθει να πάρει τη θέση του ήδη υπάρχοντος”

Πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι οι αλλαγές οι οποίες θα γίνουν στο νέο σχέδιο νόμου, αφορούν κυρίως τη διαδικασία της δημόσιας διαπόμπευσης, κάτι που είδαμε να συμβαίνει επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και στοιχείων εκδιδομένων γυναικών.

Η ίδια πηγή του υπουργείου Υγείας αναφέρει πάντως, ότι ο έλεγχος στις συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού θα συνεχιστεί, και με το νέο καθεστώς που θα φέρει η διάταξη. “Αν αρνούνται τον έλεγχο, τότε θα υποχρεώνονται να υποβληθούν”, επισημαίνει χαρακτηριστικά.