Καμίνης: Τεράστια παγίδα να παίζει η ΝΔ με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής

“Εκτιμώ ότι είναι μια τεράστια παγίδα για το πρώτο κόμμα της χώρας να προσπαθεί να “παίξει” με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε ζητήματα πολιτικών συμμαχιών, στρατηγικής, κ.λπ.”, σχολίασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για τις χθεσινές δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από όλο το πολιτικό φάσμα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84”, ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για “θεμελιώδες λάθος κατευνασμού”, παραλληλίζοντάς το με τη στάση των Νταλαντιέ και Τσάμπερλεϊν απέναντι στον “πρόγονο της Χρυσής Αυγής”, όπως τον χαρακτήρισε, τον Χίτλερ. “Εδώ δε χρειάζεται κατευναστική πολιτική. Πρέπει να δούμε τις αντιφάσεις και τις ανακολουθίες στις οποίες οδηγούν αυτά τα πράγματα”, σχολίασε ο δήμαρχος.

Κατόπιν, αναφέρθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με το Γιάννη Αντετοκούνμπο, επισημαίνοντας: “Σήμερα, ο πρωθυπουργός βράβευσε τον δεκαοχτάχρονο μπασκετμπολίστα, νιγηριανής καταγωγής, που έγινε δεκτός στο NBA. Δηλαδή τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα; “Ελληνοποιήσαμε” το παιδί επειδή πήγε στο NBA; Δεν υπάρχουν άλλοι, σοβαρότεροι λόγοι; Δεν χτίζεις έτσι μια ευρωπαϊκή κοινωνία, ανοιχτή στο μέλλον. Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές τις ιδεοληψίες, οι οποίες συσκοτίζουν ολόκληρο το πολιτικό τοπίο και μας οδηγούν σε απόψεις κατευνασμού, όπως αυτή που ακούσαμε, οι οποίες είναι λαθεμένες”.

Συνεχίζοντας, και αναφερόμενος στο θέμα της ιθαγένειας, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε πως “πρέπει να κάτσουμε να δούμε τι είδους κοινωνία θέλουμε. Θέλουμε μια ανοιχτή, ευρωπαϊκή κοινωνία με νέους ανθρώπους και με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας; Γιατί η Ελλάδα αυτή την στιγμή αιμορραγεί, αφού πολλά νεαρά παιδιά σηκώνονται και φεύγουν. Και από αυτή την άποψη πρέπει πραγματικά να το δούμε”.