Δημοσκόπηση: Προβάδισμα βραχείας κεφαλής για ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα από την πολιτική κρίση στους κόλπους της κυβέρνησης απέκτησαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δείχνει να ισχυροποιεί τη θέση του και ο πρόεδρος του κόμματος της Ιπποκράτους, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακτά μέρος των δυνάμεών του.

Παράλληλα, η αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς φαίνεται ότι στοίχισε αρκετά στον πρόεδρό της, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος εμφανίζεται αποδυναμωμένος μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ σε συνδυασμό με τη φυγή ενός εκ των τριών εταίρων με απόφαση του Φώτη Κουβέλη φαίνεται ότι κόστισε στο κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου. Αρκετοί από εκείνους, οι οποίοι ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO για το “Πρώτο Θέμα” απάντησαν ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση τυγχάνει επιδοκιμασίας , καθώς η πλειονότητα της κοινής γνώμης εκτιμά ότι απομακρίνεται η πολιτική αστάθεια και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Σε ό, τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σταθερό το εκλογικό προβάδισμα του τελευταίου εξαμήνου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ανέρχεται στο 1,5%.

Διαβάστε αναλυτικά τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης: