Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση ο Απόστολος Κακλαμάνης

Για μία ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, έρχεται σε ανοιχτή σύγκρουση με την κυβέρνηση, βγαίνοντας εκτός κομματικής γραμμής, αυτή τη φορά με αφορμή την παράταση της προθεσμία για υποβολή δηλώσεων “πόθεν έσχες”.

Και δεν είναι η ίδια η παράταση της προθεσμίας που εξόργισε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτή προχώρησε: Με μία ακόμα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

“Προφανώς, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε η κυβέρνηση φέρουν άμεση ευθύνη, αν δεν υπάρχει άλλος σοβαρότερος λόγος, για την έλλειψη σεβασμού προς τη Βουλή των οποιωνδήποτε νομικών ή άλλων συμβούλων και παραγόντων. Οφείλει, όμως, η κυβέρνηση να επανορθώσει αμέσως την προσβολή αυτή εναντίον της Βουλής”, σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Κακλαμάνης, επισημαίνοντας ότι αν η παράταση πήγαινε στη Βουλή με νομοθετική ρύθμιση, ουδείς λόγος υφίσταται να μη γίνει ομόφωνα αποδεκτή, “εφόσον λόγω της γενικής αποδιοργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, παρατάθηκε ατύπως μέχρι και το τέλος Αυγούστου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αν και τούτο ατύπως, επίσης, θα μπορούσε να ισχύσει και για την υποβολή των δηλώσεων "πόθεν έσχες" που προϋποθέτουν την υποβολή φορολογικών δηλώσεων”.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έχει τους τελευταίους μήνες εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του με νομοσχέδια και τροπολογίες που έχουν κατατεθεί από την κυβέρνηση, και ιδιαίτερα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αρνητική ψήφος του για το διορισμό του Θόδωρου Αμπατζόγλου στη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ, με το αιτιολογικό ότι η συνείδησή του δεν τού επέτρεπε να ψηφίσει θετικά ένα πρόσωπο που έχει ευθύνες, αλλά δεν έδωσε απάντηση, καθώς διετέλεσε υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, γιατί οι φαρμακευτικές δαπάνες από τα 580 εκατ. ευρώ που ήταν έφθασαν στα 2,5 δισ. ευρώ.