Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στην Πάτρα, σχολιάζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να γίνει “χαλίφης στη θέση του χαλίφη” και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εντάσσεται στις γραμμές του παλιού ΠΑΣΟΚ.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για ένα κίνημα που η πάλη του θα φτάνει το πολύ μέχρι το Μαξίμου, θα απαιτεί να πέσει η κυβέρνηση, για να ‘ρθει στη θέση της μια άλλη, 'δημοκρατικής ανάτασης' και φυσικά 'αριστερή'”, σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, και συνέχισε: “Θέλει το συνδικαλιστικό κίνημα υποχείριο των πολιτικών του επιδιώξεων για αλλαγή στην κυβέρνηση, για να γίνει αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη, εφαρμόζοντας αντιλαϊκές πολιτικές. Και κατά περίπτωση εμφανίζεται είτε ακραιφνής εργοδοτικός, 'θεσμικός', συναινετικός, υποχωρητικός, ξεπουλώντας τους εργαζόμενους και πότε εμφανίζεται λάβρος 'αντικαθεστωτικός', 'επαναστατικός' και 'κινηματικός', κατά πώς τον βολεύει. Πότε μαζί με άλλα γκρουπούσκουλα μιλάνε για πολιτικές απεργίες διαρκείας και πότε βάζει την ουρά στα σκέλια, όταν αγώνες εξελίσσονται με ταξική κατεύθυνση, πραγματικά ανυποχώρητοι, με δίκαια αιτήματα. Αν αυτό δεν είναι ενσωμάτωση και εκφυλισμός του κινήματος τότε τι είναι;”.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι “η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού περνάει μέσα από το δίπολο ΝΔ από τη μια - ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, με τους αναγκαίους δορυφόρους, οι οποίοι θα φανούν πολύ σύντομα, όπως και με τι αντίστοιχα διλλήματα θα σερβιριστούν”.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Κουτσούμπας συμπλήρωσε πως “όσοι κάνουν πως δεν βλέπουν το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο τον παλιό και δοκιμασμένο γνωστό δικομματισμό προηγούμενων δεκαετιών, ή δεν θέλουν να αποκαλυφθούν οι παγίδες της αστικής τάξης, ή οι ίδιοι έχουν ήδη πέσει στην παγίδα”. Επίσης ανέφερε ότι “η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο ανασχηματισμός δεν αποτελούν μια νέα κατάσταση, πολύ περισσότερο δεν αποτελούν νίκη του λαϊκού κινήματος που έφερε τα πάνω κάτω και η κυβέρνηση καταρρέει, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Εξάλλου, απευθύνοντας κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ, ο γενικός γραμματέας του κόμματος υπογράμμισε πως ”η πορεία συγκρότησης της Λαϊκής Συμμαχίας με αντικαπιταλιστικό-αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο μπορεί να κινητοποιήσει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που υποφέρει, να εκφράσει σε ενιαία κατεύθυνση την πάλη της εργατικής τάξης με τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους”.