Μπορεί ο έλεγχος προόδου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα να είναι προγραμματισμένος να αρχίσει μεθαύριο, Σάββατο, ο ανασχηματισμός όμως άλλαξε άρδην τα δεδομένα.
Με τις καυτές πατάτες - πέραν του μόνιμου προβλήματος, που ακούει στο όνομα έσοδα - να είναι αυτή την περίοδο οι απολύσεις στο Δημόσιο και η μαύρη τρύπα και τα ελλείμματα στην υγεία, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα αντίστοιχα υπουργεία. Δηλαδή, στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο Υγείας.
Πρόκειται, όμως, για δύο χαρτοφυλάκια, τα οποία άλλαξαν χέρια μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, με αποτέλεσμα οι δύο νέοι υπουργοί, αλλά και οι υφιστάμενοί τους, να χρειάζονται περισσότερο χρόνο να ενημερωθούν, αφού το διάστημα των τριών ημερών μέχρι το Σάββατο μόνο επαρκές δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, ο Κυριακός Μητσοτάκης ζητά παράταση για την εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να αποκτήσει πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει με το προσωπικό του κρατικού μηχανισμού.
Από την άλλη πλευρά, στο υπουργείο Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει - εκτός από το έλλειμμα ενημέρωσης - το συντονισμό των δύο υφυπουργών (βλ. Αντώνης Μπέζας και Ζέττα Μακρή), αλλά και των νέων επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ και πιθανότατα και του ΕΟΦ, καθώς ο ίδιος επέλεξε να απομακρύνει Παπαγεωργόπουλο και Τούντα. Μάλιστα στον ΕΟΠΥΥ η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς το έλλειμμα άνω του 1 δισ. ευρώ μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένονται στην Ελλάδα από Δευτέρα.