Συνεννοηθείτε !

Η νέα κυβέρνηση, λέει, ακολουθεί το γερμανικό μοντέλο :

Όπως συγκυβερνούν η Μέρκελ με το Βεστερβέλε στη Γερμανία, έτσι θα – επιχειρηθεί να – κυβερνήσουν ο Σαμαράς με το Βενιζέλο.

Γεγονός είναι ότι σε πολλά υπουργεία – οκτώ τον αριθμό – υπάρχει δίδυμο από τα δύο κόμματα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το επείγον της κατάστασης – δηλαδή, της άμεσης υλοποίησης των όσων έχουμε ψηφίσει – επιβάλλει στη δικομματική κυβέρνηση το αυτονόητο :

Να συνεννοηθεί και να λειτουργήσει σωστά.

Ακριβώς όπως στο Βερολίνο.

Με εξαίρεση το κρίσιμο υπουργείο Υγείας, όπου τοποθετήθηκαν τρία στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία, στα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια, για τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων η συνεννόηση είναι μονόδρομος.

Και, σε όλη αυτή τη διαδικασία, μεγάλη ευθύνη έχουν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος οφείλουν να πιέσουν στο μέγιστο βαθμό τους υπουργούς τους για να τρέξουν επί της ουσίας τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις.

Με την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και χωρίς πισωγυρίσματα, όπως στην περίπτωση της ΕΡΤ.

Με πολιτική βούληση και χωρίς να σκέφτονται το πολιτικό – ή, μάλλον, κομματικό – κόστος.

Μόνο έτσι θα προχωρήσουν αλλαγές, όπως οι απολύσεις στο Δημόσιο, οι αλλαγές στη φορολογία, οι ιδιωτικοποιήσεις, ο εξορθολογισμός του συστήματος υγείας – με την κάλυψη της μαύρης τρύπας του ΕΟΠΥΥ -, η αντιμετώπιση των προβλημάτων στο ασφαλιστικό σύστημα – βλ. Χρηματοδότηση ΟΑΕΕ -, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές.

Σε αντίθετη περίπτωση... (δεν θέλω να σκέφτομαι την αντίθετη περίπτωση).

Το αίτημα, λοιπόν, κύριοι της κυβέρνησης, είναι ένα :

Συνεννοηθείτε !

Καλημέρα σας.

[email protected]

Υ. Γ. Κάποια στιγμή ελπίζω να δούμε και το περιβόητο μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα που όλοι υπόσχονται και ουδείς εφαρμόζει.