Ώρα ανασχηματισμού σήμανε στο Μέγαρο Μαξίμου

Μετά από μήνες φημολογίας, και με μείον ένα κόμμα στον κυβερνητικό συνασπισμό, η ώρα του ανασχηματισμού τελικά έφτασε. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ “ράβουν κοστούμια” για τη συμμετοχή τους στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μετά από περίπου μία ώρα, μπήκαν οι τελευταίες “πινελιές” στη νέα κυβέρνηση.

Η ορκωμοσία φαίνεται να "κλειδώνει" για την Τρίτη και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το νέο σχήμα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή. Πληροφορίες λένε ότι ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε στη Λευκάδα, όπου βρίσκεται, προκειμένου να είναι το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα.

Πάντως, ενώ οι δύο πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονταν σε “πυρετό” επαφών για να καταρτίσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, δε φαίνονται να “καίγονται” εξίσου και για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, οι λεπτομέρειες της οποίας (και στις οποίες συνήθως κρύβεται... ο διάβολος) να περνούν σε δεύτερο πλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας είναι ένα από τα πάγια αιτήματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που με κάθε αφορμή επισημαίνει τη σημασία της.