NY Times: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η καλύτερη ελπίδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή”, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στους New York Times οι γνωστοί οικονομολόγοι Γιάννης Βαρουφάκης και Τζέιμς Κένεθ Γκάλμπρεϊθ, αναλύοντας την πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνουν οι δύο οικονομολόγοι στο άρθρο τους με τίτλο “Μόνο η Αριστερά μπορεί να σώσει την Ελλάδα”, με το κλείσιμο της ΕΡΤ η κυβέρνηση έχει μετατρέψει μία διαμάχη για τη λιτότητα και τις αγορές σε διαμάχη για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, τονίζοντας πως στη διαμάχη αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εναλλακτική λύση και ο Αλέξης Τσίπρας έχει τώρα την ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τους δύο οικονομολόγους, μία κυβέρνηση Τσίπρα δε θα προκαλούσε προβλήματα στις ΗΠΑ, καθώς το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι η Ευρώπη, ενώ αντίθετα θα προκαλούσε τρόμο στις διεθνείς αγορές.

Εξηγώντας τη θέση τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, σημειώνουν: “Οι Έλληνες ούτε θέλουν να φύγουν από το ευρώ, ούτε θέλουν να δουν την Ευρωζώνη να καταρρέει, μία πιθανότητα που μπορεί να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξέρουν επίσης ότι η προσέγγιση της Ευρώπης απέναντι στην κρίση, με την αυξανόμενα σκληρή λιτότητα και τα μεγάλα δάνεια, έχει αποτύχει οικτρά. Αν αυτές οι πολιτικές δεν αλλάξουν, η απόλυτη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας θα έρθει άμεσα”.

“Μία απρόσμενη καμπάνια για την αλλαγή των ελαττωματικών πολιτικών που καθοδηγούν την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα, μία μικρή, περήφανη χώρα που στο παρελθόν έχει δώσει αρκετές ιδέες στον κόσμο – ανάμεσά τους και η διακυβέρνηση του λαού, που συνηθίζουμε να αποκαλούμε με το ελληνικό της όνομα”, καταλήγει το άρθρο.