Βενιζέλος: Ξέρουμε τους κινδύνους της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ

“Σχέδιο Β ούτε ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει”, τονίζει κατηγορηματικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, ξεκαθαρίζοντας πως “το ευρωπαϊκό γήπεδο είναι δύσκολο, συντηρητικό, μυωπικό και επίμονο. Αλλά είναι το καλύτερο, για να μην πω το μόνο που υπάρχει για τη χώρα μας”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, περιγράφοντας τον ιδεολογικό χώρο στον οποίο κινείται σήμερα το ΠΑΣΟΚ, τον προσδιορίζει ως “έναν χώρο εθνικά υπεύθυνο, πολιτικά προοδευτικό, κοινωνικά ευαίσθητο, διανοητικά ανοιχτό σε νέα ρεύματα ιδεών, επιχειρησιακά αποτελεσματικό, επιχειρηματικά καινοτόμο”.

“Το ΠαΣοΚ ξέρει τις δυσκολίες και τους κινδύνους μίας κυβέρνησης συνεργασίας με τη συντηρητική παράταξη που έχει τα δικά της προτάγματα, τους δικούς της ρυθμούς, τις δικές της πρακτικές”, αναγνωρίζει ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας: “Δεν κάνουμε όμως κάτι περίεργο σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Κάνουμε κάτι εθνικά αναγκαίο. Η εθνική ανάγκη πρέπει και μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρή, δίκαιη και έντιμη βάση συνεργασίας”.

Κλείνοντας το άρθρο του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει: “Η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ με όλο της το εύρος, όχι χάριν του εαυτού της αλλά χάριν των ελλήνων πολιτών, χάριν της πατρίδας μας”.