Βενιζέλος: Να μείνει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Ζήτημα για την ίδια την υπόσταση και την προοπτική της ίδιας της κυβέρνησης έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα, μετά την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας για κλείσιμο της ΕΡΤ, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του από την Ιπποκράτους, κάνοντας λόγο για "ατυχή" και μονομερή πρωτοβουλία της κυβέρνησης στο θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
 
Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με όλες τις συχνότητες, καθώς, όπως υπογράμμισε, αυτό επιτάσσει η έννομη τάξη και το μεγάλο θέμα πλέον είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας των ίδιων των δημοκρατικών θεσμών, με ειδικότερη εκδήλωση της άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ θέλει να συνεχίσει η κυβέρνηση ως τρικομματική, καλώντας τη Δημοκρατική Αριστερά να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, σχολιάζοντας πως ο κόσμος δε θέλει εκλογές, αλλά ένα σταθερό, ισχυρό κυβερνητικό σχήμα που να αναγνωρίζει και να απαντά στις αγωνίες του πολίτη.

"Θα βοηθήσει τους εργαζομένους της ΕΡΤ το κλείσιμο της Βουλής και οι πρόωρες εκλογές;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, "ή θα οδηγήσει σε πολύμηνη καθυστέρηση λόγω διπλών πιθανότατα εκλογών και θα είναι μία μεγάλη τρύπα στο νερό; Τρύπες στο νερό δεν κάναμε και δεν κάνουμε".