Επιμένουν σε ολική επανασύσταση της ΕΡΤ στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Επιμένει στην ολική επαναφορά της ΕΡΤ το ΠΑΣΟΚ όπως προκύπτει από δηλώσεις εξωκοινοβουλευτικών στελεχών του. Λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και ενώ φαινόταν ότι υπάρχει κοινή βάση για την λειτουργία μεταβατικής κρατικής τηλεόρασης, δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για ολική επαναφορά της ΕΡΤ κάτι που ουσιαστικά σημαίνει την κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ο Δημήτρης Καρύδης υπεύθυνος τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ  μιλώντας στον Alpha 98,9 και ερμηνεύοντας όσα δήλωσε χθες το βράδυ ο κ. Βενιζέλος είπε: "Αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος χθες είναι να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ και στηρίζεται στο προσωπικό της ΕΡΤ". Μάλιστα έκανε λόγο για εφεύρημα ορισμένων σε ότι αφορά τη μη αναφορά του ονόματος ΕΡΤ για να χτυπήσουν κάπου.

Στο μεταξύ την κατάργηση, ουσιαστικά, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ενόψει της συνάντησης των κυβερνητικών εταίρων το βράδυ.

Ο κ. Χρηστίδης έκανε λόγο για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και επιστροφή στις εργασίες των 2.500 εργαζομένων της.

Σημειώνεται πάντως ότι παρά τις δηλώσεις των δύο στελεχών, στη Βουλή το κλίμα ήταν διαφορετικό. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ουσιαστικά κατά της τροπολογίας του ΚΚΕ που καταργεί την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επαναφέρει την ΕΡΤ σε λειτουργία.