Η ΔΗΜΑΡ πρότεινε να ανοίξει η ΕΡΤ και να κλείσει η ΕΑΣ

"Βόμβα" έριξε ο Νίκος Μπίστης αποκαλύπτοντας στον ΣΚΑΪ ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ήταν μία από τις επιλογές που προτάθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά από τη ΔΗΜΑΡ για να ανοίξει η ΕΡΤ.

Αν και η συγκεκριμένη "λύση" απορρίφθηκε από τον πρωθυπουργό, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ είπε: "Καλύτερα να έκλεινε η αμυντική βιομηχανία στην οποία υπάρχουν 5.000 άνθρωποι από τους οποίους οι 4.000 βαράνε μύγες".

H τοποθέτηση του κ. Μπίστη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, οι οποίοι εξέδωσαν αιχμηρή ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή τους η ΕΑΣ ΔΑΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Αυτή τη φορά ο ανεκδιήγητος "πλιατσικολόγος ιδεών" ζήλεψε τη δόξα των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων "στοχαστών"  και εκτόξευσε τα δηλητηριώδη βέλη του ενάντια στους εργαζόμενους των ΕΑΣ. Αστοιχείωτος ξερόλας αλλά και προκλητικά αδιάφορος για τις  αμυντικές ανάγκες της χώρας, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις θέσεις και αποφάσεις  των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης -και του αρχηγού του- και προτείνει να γίνουν απολύσεις στην Αμυντική Βιομηχανία.
Δυστυχώς γι' αυτόν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην πατρίδα, αλλά και γνώση των παραγωγικών δυνατοτήτων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και δεν επηρεάζονται από τις ύποπτες απόψεις αποτυχημένων  πολιτικών τύπου Μπίστη".
Επίσης οι 900 εργαζόμενοι στα ΕΑΣ  επισημαίνουν ότι δεν "κάθονται" αλλά βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας γιατί είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες.
Υπογραμμίζουν πως η εταιρεία (ΕΑΣ) λόγω μη χρηματοδότησης 30 εκατ. ευρώ αδυνατεί να εκτελέσει συμβάσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ.
Όσο για την ΕΑΒ στην οποία απασχολούνται 1.300 άτομα περίπου, υλοποιεί  διεθνείς συμβάσεις που έχουν υποχρεώσεις σε κατασκευαστικό έργο, που αν δεν τηρηθούν τότε οι οικονομικές κυρώσεις θα είναι μεγάλες και θα είναι καταστροφικό για μία χώρα που θέλει να βρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης.