Το εναλλακτικό σχέδιο Σαμαρά για την ΕΡΤ

Ένα εναλλακτικό σχέδιο για την ΕΡΤ, με το οποίο ελπίζει πως θα κάμψει τις αντιστάσεις των κυβερνητικών εταίρων και θα επαναφέρει τη σταθερότητα του κυβερνητικού σχήματος, αναμένεται να παρουσιάσει στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη ο Αντώνης Σαμαράς, σε περίπτωση που αυτοί απορρίψουν την αρχική του πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο αυτό προβλέπει λειτουργία της μεταβατικής ΕΡΤ με όχι περισσότερους από 1.600 εργαζομένους, ενώ το διάστημα κατά το οποίο θα λειτουργήσει αυτή η μεταβατική ΕΡΤ μπορεί να επιμηκυνθεί και πάνω από τους τρεις μήνες που εκτιμά μέχρι τώρα η κυβέρνηση ότι θα χρειαστούν για την ομαλή λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.

Το σχέδιο αυτό προϋποθέτει προφανώς ότι θα γίνουν εκατοντάδες απολύσεις. Οι πρώτοι που θα δουν την πόρτα της εξόδου φαίνεται πως θα είναι οι “διπλοθεσίτες” της ΕΡΤ, δηλαδή οι υπάλληλοι που είχαν παράλληλα και δεύτερη απασχόληση και οι οποίοι φέρονται να είναι τουλάχιστον 400, ενώ παρελθόν θα αποτελέσουν και οι υπάλληλοι των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, όπως και του περιοδικού “Ραδιοτηλεόραση”, τα οποία δεν καλύπτονται από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ακόμα και μετά από αυτές τις απολύσεις, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν και άλλοι 700 υπάλληλοι, οι οποίοι πιθανότατα θα απολυθούν με σειρά προτεραιότητας κατά αρχαιότητα, αν και δεν είναι γνωστό το αν θα φύγουν πρώτα οι νεότεροι ή οι αρχαιότεροι υπάλληλοι.