Η ΔΗΜΑΡ αποφασίζει για τη στήριξη κρίσιμης τροπολογίας του ΚΚΕ

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται την Τρίτη το απόγευμα η τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ με την οποία ζητεί να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που άνοιξε το δρόμο για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η συζήτηση θα διεξαχθεί μετά την απόφαση του ΣτΕ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσουν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν το λουκέτο και αξίωσαν την ακύρωση της ΠΝΠ.

Σε περίπτωση που η τροπολογία υπερψηφιστεί, τότε αυτομάτως ακυρώνεται η Πράξη και κατά συνέπεια παύουν να ισχύουν τα όσα δέχεται στην απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά μόνο στην ΕΡΤ, αλλά όλους του οργανισμούς του Δημοσίου, δίνοντας το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων.

Μάλιστα  αυτή την ώρα συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ και τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κόμματος ενόψει της αυριανής νέας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών.

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Α. Παπαδόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΔΗΜΑΡ να στηρίξει την τροπολογία του ΚΚΕ.