Τσίπρας: Η κυβέρνηση τελείωσε, καληνύχτα κύριε Σαμαρά

“Κύριε Σαμαρά, τελειώσατε. Να το επαναλάβω άλλη μια φορά για να το εμπεδώσετε: Τελειώσατε ! Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα βρείτε απόψε, καληνύχτα σας”. Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε την ομιλία του στο Σύνταγμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση κατά του πρωθυπουργού, με αιχμή την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ.

“Τελειώσατε κ. Σαμαρά, γιατί έχετε εκθέσει τη χώρα διεθνώς. Σε αυτή τη βίαιη ενέργεια, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην προσπάθεια για επιβολή του σκότους στις ζωές των ανθρώπων είστε απελπιστικά μόνος, αλλά όχι εντελώς μόνος”, σχολίασε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Ναι, μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας”.

Από τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα δε γλίτωσε ούτε η Άνγκελα Μέρκελ, για την οποία σημείωσε: “Τα σπρεντ της αναξιοπιστίας των εκλεχτών σας στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερα από αυτά της οικονομίας. Η απόσταση μεταξύ της κυβέρνησης και του λαού έχει πια γίνει αγεφύρωτη. Δεν μαζεύεται πια ο πόθος του λαού για δημοκρατία και αξιοπρέπεια, όσο κι αν τον τρομοκρατήσετε. Γι’ αυτό σταματήστε τους εκβιασμούς, σταματήστε τη τρομοκρατία, σταματήστε τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας. Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία σας. Και τα χαμόγελα της ελπίδας, της αντίστασης και της αξιοπρέπειας, δε θα σβήσουν από τα χείλη του λαού μας”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως η φίμωση του δημόσιου σήματος γεννά ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και προέβλεψε πως η ΕΡΤ θα αποδειχθεί το “κύκνειο άσμα” της κυβέρνησης Σαμαρά.

Αναφερόμενος στις εκλογές του 2012, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τον τόπο, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση πηγαίνει από φιάσκο σε φιάσκο, ενώ ανέφερε ακόμα ότι “ο κ. Σαμαράς, με το λόγο, τις απόψεις και τις πρακτικές του, όπως αυτή στην ΕΡΤ, απειλεί σοβαρά τη δημοκρατία”.

“Ο λαός μας δε θα τους φοβηθεί. Θα εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και θα δικαιωθεί. Διότι ο πόθος για αξιοπρέπεια, για δημοκρατία, για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, αυτή τη φορά θα αποδειχτεί πιο δυνατός από το φόβο και από το μαύρο στις οθόνες και στις ψυχές που σπέρνουν οι πανικόβλητοι εντολοδόχοι των συμφερόντων. Θα νικήσουμε”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.