Σοβαρές επιφυλάξεις για τη νομική διαχείριση της υπόθεσης της ΕΡΤ διατυπώνουν στελέχη του Ευρωσυστήματος με μεγάλη νομική εμπειρία και θεωρούν ότι οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι πλήρως εναρμονισμένες με το κοινοτικό δίκαιο και ενδεχομένως να υπάρχει ζήτημα, τόσο με τις ομαδικές απολύσεις όσο και με τη μεταβίβαση της επιχείρησης εκμετάλλευσης. Τα ίδια στελέχη θεωρούν ότι οι χειρισμοί που έχουν ακολουθηθεί από την ελληνική κυβέρνηση ενδεχομένως να ανοίξουν τον δρόμο της επαναπρόσληψης εκατοντάδων εργαζομένων από τους απολυθέντες της ΕΡΤ, ενώ θα οδηγήσουν και σε πλήθος αγωγών. Πάντως υπάρχει δυσφορία και για το ύψος των αποζημιώσεων στους απολυμένους της ΕΡΤ.
Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας “Τα Νέα” για το αν είναι συμβατή η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ με τη νομοθεσία της ΕΕ, στελέχη του Ευρωσυστήματος τόνισαν πως ενδεχόμενη ερμηνεία της ελληνικής κυβέρνησης ότι κατάργηση του φορέα και των οργανικών θέσεων των υπαλλήλων του συνεπάγεται πως παύει να ισχύει η διαδικασία των ομαδικών απολύσεων αποτελεί καταστρατήγηση των κοινοτικών οδηγιών.
Δυσφορία εκφράζεται εκ μέρους της ΕΕ και στο ζήτημα των αποζημιώσεων απόλυσης των εργαζομένων της ΕΡΤ, καθώς οι μη προειδοποιημένες απολύσεις συνεπάγονται τη λήψη της μεγαλύτερης προβλεπόμενης αποζημίωσης από τους εργαζομένους της επιχείρησης. Σύμφωνα με νομικούς και βάσει της νομολογίας του ΣτΕ, η αποχώρηση 2.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων δεν θα κόστιζε ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο, ενώ η αποζημίωση απόλυσης των απολυθέντων της καταργηθείσας ΕΡΤ θα κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.