Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δε θέλει εκλογές, αλλά ούτε και τις φοβάται

Ξεκάθαρο μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δε φοβάται τις εκλογές.

“Πιστεύουν κάποιοι  αφελώς, ανιστόρητα, προκλητικά, ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται τις εκλογές; Το ΠΑΣΟΚ δε θέλει εκλογές γιατί η χώρα δε χρειάζεται εκλογές. Αλλά δε φοβάται τις εκλογές. Η διαφορά είναι τεράστια. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει να ρίχνει κυβερνήσεις, έχει μάθει να στηρίζει αποφάσεις ευθύνης. Αλλά δε φοβάται και έχει σαφή προτάγματα και προτεραιότητες”, ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να διαφυλάξει την ενότητα και την προοπτική της κυβέρνησης “πάνω στη βάση αυτή: της ειλικρίνειας, του αμοιβαίου σεβασμού, της θεσμικής ισοτιμίας, της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, του σεβασμού των κανόνων λειτουργίας”.

“Γιατί αυτό θέλει η κοινωνία και γιατί πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι απέναντι στην Ευρώπη και γιατί πρέπει να στηρίζουμε την οικονομία και τους πολίτες και δεν πρέπει να δημιουργούμε για οποιοδήποτε λόγο κρίσεις, οι οποίες δεν υπήρχε πραγματικά κανένα ουσιαστικό αίτιο να δημιουργηθούν, τώρα και έτσι. Κανένα”, σημείωσε ακόμα.

Προς το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε με νόημα, αναφερόμενος στην ΕΡΤ, το εξής: “Περιττεύει να πω ότι είναι πρόκληση η στάση της Χρυσής Αυγής και για την ΕΡΤ αλλά δε θέλω ν’ αναφέρομαι συνεχώς στο ζήτημα αυτό Πάντως δεν είναι ευχάριστο να είναι η Χρυσή Αυγή το μόνο κόμμα που στηρίζει μια πρωτοβουλία στην ΕΡΤ. Φαντάζομαι ότι γι’ αυτό θα υπάρξει και μια τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας”.

Αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη, κι ενώ φουντώνουν οι φήμες ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σκέφτεται σοβαρά να προτείνει στήριξη της κυβέρνησης, αλλά με άλλο πρόσωπο για πρωθυπουργό.