Σκέψεις για ψήφο εμπιστοσύνης κάνουν στην κυβέρνηση

“Αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά αυτό που υπήρχε έως τώρα, και να δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια τηλεόραση”, δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Αθήνα, υπεραμυνόμενος της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε εξάλλου ότι η αναδιάρθρωση και επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι προς το δημόσιο συμφέρον. "Καταργούμε μια εστία αδιαφάνειας, σπατάλης. Κάποιοι ενοχλούνται, γιατί θέλουν να διατηρηθεί και η αδιαφάνεια και η σπατάλη. Προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που ορισμένοι θεωρούν ως ιδιοκτησία τους τη δημόσια περιουσία τους. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο χθες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Οι εξελίξεις πλέον είναι απρόβλεπτες, καθώς υπάρχουν σκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο για ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ώστε να ασκηθεί πίεση στους κυβερνητικούς εταίρους αν αυτοί το “παρατραβήξουν”, όπως λένε χαρακτηριστικά πηγές του Μαξίμου. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Το μήνυμα αυτό ασφαλώς έχει φτάσει στη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, που απαντούν ότι “δε δεχόμαστε εκβιασμούς”.

Πάντως, το όλο κλίμα είναι χαρακτηριστικό της ακραίας έντασης στις σχέσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης και πολιτικοί αναλυτές αποκλείουν εξελίξεις μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι ο Α. Σαμαράς πιθανότατα να επιθυμεί εκλογές αυτή τη στιγμή, καθώς το Μαξίμου θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε “καλή φάση” και εκτιμά ότι θα προστεθεί στα θετικά και η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ.