“Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και κρυστάλλινη. Διαφωνήσαμε με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με την έκδοση υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ και απολύει όλο το προσωπικό χωρίς να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη φάση, χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση”, ξεκαθάρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από συνάντηση που είχε με την ΠΟΣΠΕΡΤ, εμμένοντας στη διαφωνία με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
“Οι υπουργοί μας, οι υπουργοί που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ, δεν υπογράφουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο η κυβέρνηση να συζητήσει σε βάθος για όλα αυτά τα θέματα, γιατί η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας είναι για εμάς όρος επιβίωσης. Όρος επιβίωσης όχι της κυβέρνησης αλλά της χώρας”, σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως οι Έλληνες πολίτες θέλουν την κυβερνητική σταθερότητα, όμως από την άλλη δε θέλουν να διακοπεί η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. “Αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν προβλήματα και χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση. Αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει στα τυφλά, δεν μπορεί να γίνει με κλείσιμο των πομπών, με μαύρισμα του σήματος. Δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς διαβούλευση, δεν μπορεί να γίνει χωρίς έτοιμο ολοκληρωμένο σχέδιο και ερήμην της Βουλής”, υπογράμμισε.
“Άρα”, συνέχισε, “πρέπει να διαφυλάξουμε δύο μείζονα αγαθά: Το πρώτο αγαθό είναι η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Το δεύτερο αγαθό είναι η κυβερνητική σταθερότητα. Υπό το πρίσμα αυτών των δύο μεγάλων αγαθών, που είναι προτεραιότητες του ελληνικού λαού, μπορούμε και πρέπει να βρούμε λύση για το μέλλον της ΕΡΤ και για την αξιοκρατική και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων της. Και βεβαίως μπορούμε να βρούμε και λύση για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, η οποία έχει κολλήσει. Και κανείς δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης μεταφέροντάς το απλώς στη δημόσια τηλεόραση”.
Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση νόμου για τη μη κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σχολιάζοντας: “Ζητάμε να ξαναδούμε από την αρχή το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε στα θέματα αυτά και θέλουμε να αναδείξουμε τη δημόσια τηλεόραση στο θεσμικό επίπεδο που επιβάλλει και το Σύνταγμα και η ευρωπαϊκή νομοθεσία”.